Αγάπη παράλογη;

Θυμάμαι παλιά τα pc που κολλούσαν συνέχεια και εντελώς.. τι κλωτσιά και τι βρισίδι έριχνα στο δικό μου! Και δώστου τα restart. Είχα τέτοια νεύρα μια μέρα που ήμουν έτοιμη να το πετάξω από το παράθυρο που ήταν ήδη ανοικτό, αφού ήταν καλοκαίρι.. ΟΚ δεν το πέταξα στο τέλος απ’το παράθυρο αλλά το ξεφορτώθηκα και ησύχασα.

Με τα χρόνια ήρθαν καλύτεροι επεξεργαστές, καλύτερες ταχύτητες στο διαδίκτυο και όσο περνούσε ο καιρός και το pc δούλευε γρήγορα και κανονικά όλα μια χαρά.

Σήμερα όμως.. ανοίγω το pc (το οποίο χθες δούλευε κανονικότητα btw) και τίποτα… Έκανε 7 λεπτά να φορτώσει τα XP!!! Άλλα 3 λεπτά για να ανοίξει το My Documents.. Καλά για τον Firefox δεν λέω τίποτα γιατί δεν άνοιγε σχεδόν καθόλου. Κάθε μου κίνηση, κάθε απλό κλικ για να δω το desktop π.χ. έκανε τουλάχιστον 2 λεπτά! Τα νεύρα μου!

Άρχισα κι εγώ να αφαιρώ περιττά προγράμματα.. Να σβήνω άχρηστη σαβούρα από τον υπολογιστή.. Και τέλος έκανα και ένα scan. Δύο ιούς είχε και τους αντιμετώπισε.. Κάνω restart και Ω του θαύματος! δουλεύει κανονικά.. Από που μπήκαν οι ιοί; Από το Ιντερνετ βεβαίως, βεβαίως! Πάλι καλά που δεν ήταν κανένας ιός σοβαρός γιατί δεν θα το άντεχα να έχω ένα άρρωστο pc.

Όλα αυτά φυσικά μου θύμισαν έντονα τον παλιό κακό καιρό. Πάλι καλά που η τεχνολογία εξελίσσεται με αλματώδεις ρυθμούς και όλα αυτά αποτελούν παρελθόν.. εκτός φυσικά όταν χωθεί κανένας ιός.. που αντιμετωπίζεται.. συνήθως.

Ναι ξέρω είμαι άρρωστη, εξαρτημένη με το ιντερνετ και το pc μου. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς να περάσω κάποιες ώρες τουλάχιστον της κάθε μέρας να γράφω, να κάνω search, να δουλεύω τα προγράμματα. Μ’ αρέσει πως να το κάνουμε; Μόνο τα Σ/Κ προσπαθώ να μην μπαίνω πολλές ώρες ώστε να ξεκουράζομαι και λίγο.

Το χειρότερο μου είναι να πρέπει να αφήσω το pc στον τεχνικό για debugging ή πιο παλία για format. Πάντα νιώθω λες και βγάζω όλα μου τα ρούχα και τα παραδίνω στο καθαριστήριο μένοντας γυμνή.. Και μετά εννοείται πως όταν το πάρω πίσω νιώθω ΑΓΑΛΙΑΣΗ!! Ότι ξαναβρήκα τον εαυτό μου, ότι μπορώ πάλι να είμαι ελεύθερη.

Γι’αυτό λέω πως είμαι εξαρτημένη.. αλλά γιατί όχι βρε αδελφέ; Πειράζω κανένα; Ενοχλώ; Προκαλώ οχλαγωγία; Προσβάλω τα χρηστά (;) ήθη; Δεν νομίζω! Άρα pc αγάπη μου!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s