Ι LOVE THE INTERNET!

Ο άντρας μου δεν ασχολείται καθόλου με το bloggin’. Το πολύ – πολύ να δει το μπλογκ μου όταν του το δείξω εγώ.  Για να το διαβάσει ούτε λόγος. Αν και σε περίπτωση που το έβρισκε θα το διάβαζε είμαι σίγουρη.

Λογαριασμό στο Facebook πρόσφατα έφτιαξε μετά από πολλές δικές μου προτροπές. Το Twitter αν το άκουσε το οφείλει καθαρά σε μένα και μάλλον νομίζει ότι είναι κάτι σαν το mirc για όσους το θυμούνται.

Δεν είναι ότι δεν του αρέσει το Ιντερνετ ή ότι δεν ενημερώνεται για τα νέα site ή τις νέες δραστηριότητες. Είναι ότι τον αφορούν άλλα πράγματα και άρα ψάχνει και βρίσκει άλλες ιστοσελίδες. Κάνει με λίγα λόγια διαφορετική χρήση από μένα. Π.χ. του αρέσει να βρίσκει τα νέα για την ομάδα του. Όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Ή να διαβάζει ανέκδοτα, να παίζει τάβλι, μπιλιάρδο ή σκάκι. Να ψάχνει στο google για θέματα που τον ενδιαφέρον και να κατεβάζει και τυπώνει ολόκληρα κείμενα κτλ.

Αυτό με έκανε να σκεφτώ ότι το Ιντερνετ είναι για τον καθένα ένας ολόκληρος διαφορετικός κόσμος. Μπορείς να κάνεις οτιδήποτε σου κατεβεί και να μη συναντηθούν οι επιλογές σου με αυτές κάποιου άλλου πουθενά! Είναι μαγικό.

Πιο μαγικό είναι όμως ότι προσαρμόζεται εντελώς στις προσωπικές ανάγκες του κάθενα. Εκτός από τις αναζητήσεις, τις επιθυμίες, τα θέλω, προσαρμόζονται όχι μόνο όσα εσύ ψάχνεις κι αναζητάς αλλά ακόμα και οι διαφημίσεις. Έτσι σου στέλνουν διαφημίσεις ή εμφανίζονται διαφημίσεις ανάλογα με τα ενδιαφέροντα σου κι όχι ένα κάρο διαφημίσεις άσχετες με σένα.

Φυσικά αυτό είναι και θετικό και αρνητικό ανάλογα πως το βλέπει κανείς.

To’χω ξαναπεί εδώ ότι λατρεύω το Ιντερνετ, το pc μου και τα τελευταία δέκα χρόνια που ασχολούμαι με αυτό δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου μακρυά του. Με πολλούς και ποικίλους τρόπους μου άλλαξε κυριολεκτικά τη ζωή. Ελάχιστες μέρες μπορώ να απομακρυνθώ και πάντα επιστρέφω δριμύτερη. Αν παώ στη δουλειά και δεν έχω υπολογιστή νιώθω πως δε δουλεύω. Αν πάω σπίτι και δεν έχω σύνδεση για λίγη ώρα νιώθω ότι κάτι μου λείπει. Είμαι εξαρτημένη, εθισμένη και πολύ περήφανη γι’αυτό! :)))

Αυτά τα ολίγα. Μάλλον ηθελα για άλλη μια φορά να φωνάξω σε όλο το κόσμο τον έρωτα μου για το ΙΝΤΕΡΝΕΤ το World Wide Web, το pc, το Mac κι όλα-όλα όσα κάνουν δυνατή τη σύνδεση μας!

ΥΓ. Τώρα κόλλησε δυο φορές για να μου θυμίσει και την άσχημη πλευρά του Νετ και θυμήθηκα παλιά με τις dial up συνδέσεις και τα χάλια antivirus που γέμιζε ιούς και έκλεινε συνέχεια πόσες κλωτσές και γροθιές δεν του ’δινα! Σαν τρελλή έκανα. Το απειλούσα ότι θα το πετάξω απ’το μπαλκόνι. Είχα πολλή πλάκα! Φυσικά τότε δεν μου φαινόταν καθόλου μα καθόλου αστείο. Τώρα πρόσφατα διάβασα ότι αυτό, δηλαδή τα νεύρα με το pc άμα χαλάσει θεωρείται πλέον ένα είδος αρρώστιας, νεύρα απ’ τον υπολογιστή ή κάπως έτσι 🙂

Reblog this post [with Zemanta]

2 comments

  1. «…πόσες κλωτσές και γροθιές δεν του ’δινα! Σαν τρελλή έκανα. Το απειλούσα ότι θα το πετάξω απ’το μπαλκόνι. Είχα πολλή πλάκα!»

    Χαχα! Έχεις όντως πολλή πλάκα!!! :p

    • μα ναι αφού το μισούσα το κτυπούσα με βια! άλλο να το διαβάζεις κι άλλο να το βλέπεις! 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s