Συγχαρητήρια σε νικητές και ηττημένους.

Πάει κι αυτό το βάσανο. Τέλειωσε. Σε κανα δυο χρόνια πάλι; Ποιος ξέρει… Ελπίζω να αντέξουν μέχρι τη λήξη της τετραετίας. Πόσες φορές εκλογές;!

Συγχαρητήρια σε νικητές και ηττημένους.

Οι νικητές πέρνουν συγχαρητήρία γιατί νίκησαν (γιατί άλλο;).

Οι χαμένοι γιατί έχασαν και αποδέχτηκαν την ήττα τους. Ή τουλάχιστον ο Καραμανλής έκανε τη σωστή κίνηση κι αποχώρησε. Δεν έμεινε αγκαλιά με την καρέκλα μέχρι να αρρωστήσει, με την ελπίδα να ξαναπάρει την πρωθυπουργία κάποια στιγμή… όπως έκαναν κάποιοι πάλαι ποτέ πολιτικοί (όνομα και μη χωριό) που εξανάγκασαν ένα λαό να τους ακολουθεί μέχρι τις πύλες του κάτω κόσμου..

Αν είναι κάτι που θα αφήσουν οι νέοι πολιτικοί, εκτός των σκανδάλων κτλ, να είναι αυτό: η ικανότητα τους να ξέρουν πότε να λένε ως εδώ και μη παρέκει.

Τι να τον κάνω τον πολιτικό που και καλά ήταν αυθεντία αν δεν ξέρει πότε να σταματήσει; Που δε θέλει ποτέ να παραδόσει τα σκήπτρα και να αποχωρήσει; Γιατί όταν είσαι ένα βήμα πριν το θάνατο δεν είναι η κατάλλληλη στιγμή, πιστέψτε με.

Ελπίζω όταν κάνει το κομμάτι του και -ο αυτή τη στιγμή- νεός πρωθυπουργός, να κατανοήσει πότε θα έχει έρθει η ώρα να αποχωρήσει για να αφήσει άλλους να παράγουν έργο.

Εκτός απ΄τα πολιτικά τζάκια υπάρχουν κι άλλα υπερλαμπρά μυαλά που μπορούν αν τους επιτραπεί να διαπρέψουν στην πολιτική σκηνή.

Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο υπόψη μου, απλά εύχομαι κάποια στιγμή να’ρθει ο καιρός να δούμε ανθρώπους να ηγούνται της χώρας χωρίς να χρειάζεται να έχουν προέλθει από οικογένεια με διασυνδέσεις και ιστορία και τα λοιπά. Στο κάτω-κάτω της γραφής την τελευταία φορά που κοίταξα δεν έχουμε βασιλεία…ή μπας και κάνω λάθος;

2 comments

  1. Οχι άλλες εκλογές ! Basta!
    ¨οσο για τον βασιλειά ειλικρινά το εύχομαι να μην έρθουμε στη δυσάρεστη θέση να αναφωνήσουμε, » ο βασιλιάς είναι «γυμνος» !
    Υποθέτω ξέρεις τον μύθο .. 😉

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s