Ο γιατρό$

Είχα κάποιο γυναικολογικό πρόβλημα τον τελευταίο καιρό και επειδή πονούσα αρκετά και δεν μπορούσα να περιμένω λίστες αναμονής και τα σχετικά αποφάσισα να πάω σε ιδιώτη. Έκλεισα λοιπόν χθες πρωί ραντεβού για το απόγευμα και πήγα μόλις τέλειωσα απ’τη δουλειά.

Το γεγονός ότι βρήκα ραντεβού την ίδια μέρα που τηλεφώνησα και το ότι η αίθουσα αναμονής ήταν εντελώς άδεια έπρεπε να με προϊδεάσει για τη συνέχεια, αλλά με το άγχος και την έννοια που’χα δεν έδωσα σημασία.

http://www.esquire.com

Κάθισα για λίγο και με φώναξε να μπω μέσα. Με ρώτησε τι νιώθω για κανά δυο λεπτά, με εξέτασε για άλλα 3 λεπτά και μου γραψε συνταγή για φάρμακα σε άλλο ένα το πολύ δυο λεπτά. Στο σύνολο ζήτημα είναι να ήμουν στο ιατρείο του πάνω από 7 λεπτά. Πόσα με χρέωσε? 70€! Δηλαδή 10€ το λεπτό! Το λεπτό το τονίζω. Στην ερώτηση μου γιατί έχω αυτά τα προβλήματα η απάντηση με αποστόμωσε: «Ε συμβαίνει καμιά φορά.» Αυτό μόνο. Μάλιστα μόλις σηκώθηκε να μου κάνει την εξέταση είπε με φωνή που δε σήκωνε αντιρρήσεις ότι έπρεπε να κάνω και το παπ τεστ. Όταν του είπα ότι το’κανα αλλού, προφανώς αυτό δεν του άρεσε καθόλου κι έτσι σκέφτηκε μάλλον «είτε της το κάνω δεν της κάνω θα μου τ’ακουμπήσει γερά». Έτσι για μια εξέταση ουσιαστικά στα πετακτά και για μια ανύπαρκτη διάγνωση πήρε 70€! Εννοείται φυσικά για απόδειξη ούτε λόγος. Ακόμα δεν το χωρά ο νους μου.

http://www.gutenberg.org

Σκεφτόμουνα όταν έφευγα πόσο χρησιμοποιούν και εκμεταλλεύονται μερικοί γιατροί την ανάγκη του άλλου για γρήγορη διάγνωση και αντιμετώπιση των προβλημάτων του, ουσιαστικά θησαυρίζοντας. Είμαι σίγουρη αυτός ο γιατρός είναι από αυτούς που δηλώνουν ότι βγάζουν 300€ το χρόνο ώστε να κρατάνε όσα βγάζουν καθαρά και να μη φορολογούνται. Ύστερα σου λέει αύξηση στις φορολογίες των χαμηλόμισθων και πάγωμα των συντάξεων για να αντιμετωπιστεί η κρίση. Μα αν τους έπιαναν όλους αυτούς τους κλέφτες το έλλειμα θα μειωνόταν σημαντικά και θα σταματούσαν αυτοί να κοροϊδεύουν το κόσμο.

Φυσικά εδώ δεν μπορώ να αναφέρω το όνομα του αλλά δε θα παραλείψω να το αναφέρω σε φίλες και γνωστές ώστε να ξέρουν περί ποιου πρόκειται και να τον αντιμετωπίζουν δεόντως..

Για να πούμε την αλήθεια όμως δεν είναι όλοι οι γιατροί έτσι. Υπάρχουν γιατροί που είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα άνθρωποι. Γνωρίζω ιδιώτη χειρούργο ορθοπεδικό που στο ιδιωτικό του ιατρείο χρεώνει τον καθένα με βάση την οικονομική του δυνατότητα και πολλές φορές δε χρεώνει καθόλου αυτούς που δεν έχουν λεφτά. Το ιατρείο του είναι πάντα γεμάτο κόσμο (προσωπικά όταν έτυχε να συνοδέψω κάποιο δικό μου άτομο εκεί μου ‘ρθε στο νου η φράση «κουτσοί, στραβοὶ στὸν Ἅη Παντελεήμονα») και όλοι έχουν να πουν ένα καλό λόγο για αυτό το γιατρό. Γιατί εκτός από Άνθρωπος με το άλφα κεφαλαίο είναι κι ένας εξαίρετος επιστήμονας που έχει σώσει πολλά άτομα από βέβαιη αναπηρία.

Ο γιατρός αυτός σας πληροφορώ δεν πεινάει και δε χρειάζεται να κλέβει στη φορολογική του δήλωση. Καμία σχέση. Έχει ένα όμορφο μεγάλο σπίτι και ζει άνετα με την οικογένεια του βγάζοντας τα χρήματα του από τις εγχειρήσεις. Είναι αξιοπρεπέστατος και συμπεριφέρεται σε όλους σαν ίσος προς ίσο. Τα άτομα που δεν έχουν λεφτά για εγχείριση στον ιδιωτικό τομέα τα εγχειρίζει σε δημόσιο νοσοκομείο. Με αυτό το τρόπο όλοι μένουν ικανοποιημένοι κι όλοι δέχονται την περιποίηση του και επωφελούνται του πλούτου των γνώσεων του.

Πεστε μου σας παρακαλώ τι σχέση έχει ο πρώτος γιατρό$ που αναφέρω με τον άλλο Γιατρό? Κατ’εμένα ο πρώτος δε δικαιούται καν να ονομάζεται γιατρός.

4 comments

 1. Για ν’ αλλάξεις γυναικολόγο, να υποθέσω ότι ο προηγούμενος ήταν χειρότερος; 🙂
  Άσε Amelinia μου… δεν υπάρχει γυναίκα που να μην έχει συναντήσει τουλάχιστον έναν τέτοιον… «γιατρό» στη ζωή της!
  Εγώ μια φορά πριν πολλά χρόνια, είχα κάποιο πρόβλημα και ο γιατρός αντί να ψάξει να βρει την αιτία, μου πρότεινε να παίρνω 6 πονστάν τη μέρα (μέχρι νεωτέρας)!!!
  Φυσικά, τον αγνόησα και πήγα σε άλλον!
  Φαντάστηκες να τον είχα ακούσει; !!!
  Έχω κι’ άλλα παραδείγματα, αλλά πού να στα λέω τώρα…
  Όμως δεν πρέπει να είσαι τόσο αυστηρή με τον πρώτο γιατρό…
  Αν δεν σου πάρει 70 ευρώ για 7 λεπτά, πώς θα πληρώσει για το μερσεντές το δικό του, του γιου του, της κόρης του, το τριώροφο και τις σπουδές των τέκνων στην Αγγλία και στην Αμερική; 🙂
  Να’ σαι σίγουρη πάντως, ότι τα λεφτά που σου «έφαγε» τα έχει χάσει ήδη μόνο και μόνο από τη δυσφήμιση που θα του κάνεις. Ενώ ο δεύτερος γιατρός που τιμά τον όρκο του, δε θα χάσει ποτέ.

  Φιλιά πολλά!

  • Όχι ακριβώς σ’αυτόν πήγαινα για κάποια χρόνια. Παλιά όμως δεν ήταν έτσι, ούτε στα λεφτά ούτε στη συμπεριφορά. Είχε όρεξη, με πρόσεχε κτλ. Αλλά έκανα κάποια χρόνια να πάω και είπε να βγάλει από μένα όσα περισσότερα μπορούσε. Εννοείται πως δε θα με ξαναδεί ούτε ζωγραφιστή 😆

   Ρώτησα την αδελφή μου και φίλες μου κι έμαθα για άλλους που και όρεξη έχουν και δε βάζουν τόσο βαθιά το χέρι στη τσέπη. Απλά σ’αυτόν πήγα γιατί βιαζόμουνα αφού όπως καταλαβαίνεις οι καλοί γιατροί δεν έχουν και τόσα άδεια ραντεβού να πας την ίδια μέρα. Λάθος μου φυσικά που βιαζόμουν αλλά όταν πονάς αγχώνεσαι και δεν κάνεις εύκολα υπομονή.

   Αυτό με τα 6 ποστάν μου το ‘χε πει κι εμένα γιατρός του εσύ όμως… Μια άλλη φορά πήγα με συμπτώματα καρδιακού προβλήματος και με ρωτά η γιατρός: πόσω χρονώ είσαι? της λέω εγώ 19 και μου λέει: σήκω φύγε δεν έχεις τίποτα. Λες και οι 19ρηδες δεν παθαίνουν ποτέ καρδιακά προβλήματα.

   Προφανώς δε χρειάζεται τη δική μου δυσφήμιση αφού παλιά είχε πολύ κόσμο ο συγκεκριμένος και τώρα πριν από μένα καμιά και μετά μόνο μια… Άρα τον πήραν ήδη χαμπάρι οι περισσότερες. Αλλά όσες δεν τον πήραν θα το πάρουν από μένα 🙂

   Όσο για το δεύτερο δε θα χάσει ποτέ είμαι σίγουρη. Ούτε σαν γιατρός ούτε σαν άνθρωπος. Αν ποτέ άντεχα να γίνω γιατρός τέτοιος γιατρός θα ήθελα να είμαι.

   Φιλάκια

 2. Αμελίνια μου σίγουρα υπάρχουν γιατροί και γιατροί.. Εξαίρετοι επιστημονες ή παπαρολόγοι! Ανθρωποι και ανθρωπάκια!
  Και δυστυχώς όσο δεν αποκαλύπτεις το όνομά του τόσο αυτός θα εκμεταλλεύεται ασθενείς!
  Κατα την γνώμη μου κακώς δεν τον ξεφωνίζεις επώνυμα! Οσο τους αφήνουμε έτσι τόσο ξεθαρρεύουν!

  • Λιακάδα μου δεν μπορώ να το κάνω εδώ γιατί τίθεται θέμα λιβέλλου κτλ Άλλωστε εγώ εδώ γράφω ανώνυμα έτσι πιστεύω πως δε δικαιούμαι να γράψω το όνομα του. Όμως μη φοβάσαι οι περισσότερες γυναίκες τον έχουν ήδη πάρει χαμπάρι τι χάλιας είναι και τον αποφεύγουν.
   Αν ξεθαρρεύει ενώ χάνει πελάτισσες τότε προβλημά του! 🙂
   Καλημέρα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s