Τόσο φαίνομαι, τόσο αισθάνομαι

Είμαι 34μισό χρονώ, αν και φαίνομαι γύρω στα 27-30 απ’ότι μου λένε αυτοί που δε με γνωρίζουν. Ναι τους ρωτώ πόσο με βάζουν πριν τους πω την αλήθεια γιατί ποτέ δεν έχω απογοητευτεί απ’την ερώτηση.

Το θέμα είναι άλλο. Δε νιώθω 34μισό. Δε νιώθω καν 30. 27 ναι άντε κι 28 αλλά ως εκεί.

Ανεξαρτήτως τι ηλικία έχω πάντα αισθάνομαι καμιά πενταετία και βάλε μικρότερη. Είναι λες κι ο οργανισμός μου πάσχει από σοβαρής μορφής lag και μου πέρνει αρκετό καιρό για να συμβαδίσει το μέσα μου με την ηλικία της ταυτότητας. Φυσικά μέχρι το μέσα μου να φτάσει αυτή την ηλικία έχω ήδη μεγαλώσει κι άλλο άρα είναι ένα ατέρμονο παιχνίδι.

Ειλικρινά αυτό το 34 σαν αριθμός δε μου λέει τίποτα. Τι είμαι δηλαδή μεσήλιξ; Απαίσια λέξη δεν είναι αυτή; Τι σημαίνει μεσήλικας; Ότι σε άλλα τόσα χρόνια θα δω τα ραδίκια ανάποδα;

Έτσι κι εγώ αφού δεν νιώθω ούτε φαίνομαι για 34, συμπεριφέρομαι όσο το δυνατό σαν 27αρα. Ίσως βοηθά ότι δεν έχω παιδιά και έντονες υποχρεώσεις, πέρα απ’τη δουλειά. Νιώθω ότι αναπάσα στιγμή μπορώ να μαζέψω τα μπογαλάκια μου και να πάω να παίξω σ’άλλη παραλία… αν πείσω το σύζυγο να συμφωνήσει ή τουλάχιστον να μην έχει έντονες αντιδράσεις γι’αυτό.

Τώρα που έγραψα σύζυγο είναι κι αυτό το θέμα του ‘γάμου’ που όσο να’ναι δεν συμβαδίζει με ένα ανέμελο κορίτσι των 27. Ειδικά όταν αυτό το κορίτσι πάντα έλεγε πως δε θα παντρευτεί ποτέ. Όμως αν το σκεφτώ καλά τι είναι ο γάμος παρά μια επίσημη δέσμευση ενώπιον των άλλων; Αν έχεις μια σοβαρή σχέση είτε έχεις τη χαρτούρα να την υποστηρίξει είτε όχι η δέσμευση υπάρχει. Ίσως η βασική διαφορά του γάμου απ’τη σοβαρή σχέση να’ναι ότι αν θες να χωρίσεις στο γάμο πρέπει να εμπλακούν κι άλλοι.

Όπως και να’χει εγώ πάνω από 27 δεν νιώθω. Κι όταν ήμουν 27 ένιωθα μετά βίας 22. Άρα συναισθηματικά έμεινα στάσιμη κάποια χρόνια αφού το lag από 5 αυξήθηκε σε 7 χρόνια! 😆

Το κακό με τα 34 είναι ότι αρχίζουν οι πρώτες ρητίδες, οι γνωστές ρητίδες εκφράσης. Ειδικά εγώ που γελώ συνέχεια έχω δύο γύρω απ’το στόμα που πλέον φαίνονται κι όταν δε γελώ.. Σπαστικές! Ευτυχώς γύρω απ’τα μάτια κρατώ χαρακτήρα ακόμα, αν και οι σακούλες έχουν κάνει την εμφάνιση τους. Είναι λες και μια μέρα που δεν κοιτούσα εμφανίστηκαν μετά από ένα ξενύχτι και ξέχασαν να φύγουν! Βρε τις καλοπιάνω, βρε τις χαιδεύω, βρε κοιμάμαι σαν μωρό δεκάωρα. Τίποτα αυτές εκεί, όλο περηφάνια οι σκασμένες!

Κι είναι που είμαι πιο μεγάλη απ’τον Jim Morrison ρε γμτ. Πως γίνεται να είμαι πιο μεγάλη απ’το Jimmy? Ευτυχώς είμαι πιο μικρή απ’τον Elvis ακόμα γιατί δε θα το άντεχα!

Ίσως μ’όλα όσα γράφω να νομίζεις ότι κρύβω την ηλικία μου στην πραγματικότητα. Ποτέ δεν το’χω κάνει μέχρι τώρα. Πάντα λέω την ακριβή ηλικία μου, δεν βλέπω το λόγο να κρυφτώ. Αποφεύγω κάτι που έκανε η μάνα μου για χρόνια ολάκερα χωρίς λόγο, αφού είχε κι έχει δόξα τω Θεώ πολύ καλά γονίδια και τώρα στα 70 της κανένας δε τη βάζει πάνω από 60. Το ίδιο έκανε κι η γιαγιά μου, έκρυβε χρόνια επιμελώς και με μεγάλη επιμονή. Δεν κάνω το ίδιο γιατί δε μ’αρέσει καθόλου. Κι έπειτα τα χρόνια που έζησα μου προσθέτουν γνώσεις, εμπειρίες, στιγμές που καμιά δε θέλω να χάσω. Αγαπώ όλα τα χρόνια που έχω ζήσει ακόμα κι εκείνα που’ταν πιο μαύρα απ’τα άλλα.

Μόνο μια φορά, ανεξήγητο γιατί, όταν με ρώτησαν σε τηλεφωνική έρευνα αν είμαι 20-34 ή 35-55 κι ενώ τότε ήμουν 33 απάντησα, αμέσως κι αυθόρμητα 35-55! Δεν ξέρω πως μου’ρθε να πω ένα τέτοιο ψέμα ή τι θα κέρδιζα με το να προσθέσω 2 χρόνια στην ηλικία μου. Ακόμα δεν μπορώ να το εξηγήσω.

Αν λοιπόν ισχύει αυτό που λένε ότι είσαι όσο αισθάνεσαι τότε εγώ είμαι 27 εδώ και καμιά διετία και με βλέπω να συνεχίσω στα 27 τουλάχιστον για ακόμα 2 χρονάκια 🙂

Εσύ πόσο αισθάνεσαι;

6 comments

 1. Όλο αυτό που διάβασα , δείχνει ένα άνθρωπο ήσυχο και ευχαριστημένο … Έναν άνθρωπο που αν μη τι άλλο , τα έχει βρει με τον εαυτό του … Κι αυτό είναι πολύ σπουδαίο .
  Μείνε έτσι amelinia … Συνέχισε έτσι .
  Καλή χρονιά να έχουμε .

  • silia μου αλήθεια το λες; ευχαριστώ! 🙂
   δεν ξέρω αν τα έχω βρει με τον εαυτό μου γενικά αλλά στο θέμα της ηλικίας δεν τα’χα χάσει ποτέ. Πάντα ήξερα που είμαι και ότι θέλω εκεί που είμαι να μην το κρύβω.
   Καλή χρονιά γλυκιά Σίλια!
   Σε φιλώ

 2. «Τόσο φαίνομαι, τόσο αισθάνομαι»

  Αυτό το κείμενο, θα μπορούσε άνετα αντί να γράφει από κάτω ‘by Amelinia’ να γράφει ‘by Lilith’. 🙂
  Ποτέ δεν κατάλαβα την ανάγκη κάποιων γυναικών να κρύβουν την ηλικία τους. Ίσως επειδή βλέπουν τα παιδιά τους να μεγαλώνουν και αρχίζουν αυτές να νιώθουν πραγματικά… μάνες και μεγάλες. 🙂
  Προχθές ξέρεις τι σκεφτόμουν και γελούσα μόνη μου εκεί που καθόμουν; Ότι αν διαβάσει κάποιος το μπλογκ μου και πάει στο ‘Προφίλ’ μου από περιέργεια να δει πόσο χρονών είμαι, θα κάνει τον σταυρό του ο άνθρωπος! 😆
  By the way… κι’ εγώ 27 νιώθω.
  Τι να σημαίνει αυτό άραγε;
  Χμ… μάλλον ότι το 27 είναι το τελευταίο όριο που μετά από αυτό αρχίζουμε να είμαστε στα late 20s και μετά στα early 30s.
  Who cares…
  Μέχρι πριν 3 χρόνια που μπήκα σε ένα μαγαζί να αγοράσω ομπρέλα, μου είπε η πωλήτρια: «Ε, εσείς οι φοιτήτριες περπατάτε και πολύ και την έχετε ανάγκη την ομπρέλα».
  😆

  Φιλιά πολλά, Amelinia μου!

  • Έτσι μπράβο βρε Λίλιθ μου! Καιρός να αρχίσουμε όλες να είμαστε περήφανες για την ηλικία μας!
   Έλα ντε τι είναι αυτή η μανία με το 27? Μπας κι είναι ωραίος αριθμός και μας κόλησε; 😆
   Να σου πω και κάτι τρελό; Κι όταν ήμουν 17 ήθελα να είμαι 27! 😆
   Τρέλα σου λέω!
   Αυτές οι πωλήτριες κάτι τέτοια πετάνε και σε στέλνουν στα αστέρια! Να’ναι καλά! Και τι σπουδάζεις δε μας είπες! 😉
   Φιλάκια πολλά Λιλιθ μου!

 3. Είμαι λίγο μικρότερη σου, αλλα κι εγώ δείχνω πολλά χρόνια νεότερη, με κάνουν πολλές φορές δίδυμη της μικρής αδερφής μου (με την οποία έχω δεκαετία διαφορά).
  Δεν βρίσκω το λόγο να συμπεριφερθώ με διαφορετικό τρόπο, και μου κάνει εντύπωση που μερικούς τους ενοχλεί αυτό. Εγώ αισθάνομαι -και θα αισθάνομαι- πιτσιρίκα, πειράζει;

  • yiorstrouli τώρα που το λες κι εμένα το ίδιο κάποια άτομα μου είπαν κι είμαι 4 χρόνια μεγαλύτερη απ’την αδελφή μου. Εσύ όμως πια 10 χρόνια και φαίνεσαι στην ίδια ηλικία; Το παράκανες! 🙂
   Όταν αισθάνεσαι πιτσιρίκα αυτό εκπέμπεις κι αυτό πιάνουν οι γύρω. Γιατί να τους ενοχλεί κάποιους αυτό; Γιατί ζηλεύουν να γιατί. Δεν εξηγείται αλλιώς 😉

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s